Kodėl man to reikia. Ir kaip sekasi po trijų savaitėlių.

Manęs daug kas klausinėja kodėl “badauju”. Bendradarbiams atrodo, kad tai nėra maistas. Klientai raukosi pastebėję keistą žalią skystį mano stiklinėje.

Taip noriu gyventi dėl kelių priežasčių.

Sveikata. Nuo mažų dienų buvau ligų maišas. Nebenoriu, užkniso. Genetika pas mus giminėje nekokia. Astma, vėžys, širdeis ir kraujagyslių susirgimai, žarnyno bėdos, etc. Nenoriu pavirsti vaikščiojančiu pūvėsiu. O turint omenyje kad jau daug metu manyje gyvena artrozė, varikozę, vegetacinė distonija, kažkokios skylutės širdyje, kažkokios dėmės kepenyse, adenomijozė, stuburo išvarža, saaugos pilve po peritonito, akmenys inkstuose, vienas iš inkstų pažeistas… Na, gal užteks. Manau, pakankamai daug priežasčių panorėt, kad visą tai susikibtų už rankučių ir linksmu, pukuotu būriu nuplasnotų į laisve. Man 31 metai ir gyvenimas tik prasideda. O valgyt apdorotą maistą būtų tas pats kaip rūkyti ir dėjuoti dėl nesibaigiančio kosulio.

Žemė. Aš čia gimiau ir norėčiau gimti dar daug kartų. Nuoširdžiai tikiu, kad vienintelė tikra išeitis mano Žemei išlikti - žmonijos perėjimas prie sodybviečių. Kai aš ten pereisiu, valgysiu tai, kas auga mano sodyboje. Tai geriau iš anksto pratintis. O sodyboje gyvenant bus tiek visko įdomaus ką nuveikti, tai tikrai nenorėsiu gaišti laiko maisto gamybai. Baikit juokus, taigi rašysiu knygą, užsiimsiu rankdarbiais, grosiu ir dainuosiu. Gal net šoksiu. Eisiu pas jus į svečius. Koks ten dar maisto ruošimas. Dabar va, kai vergiškai gyvenu tai ir randu laiko užsiimt tokiom nesamonėm kaip salotų pjaustymas.

Nuotykis. Man tai įdomu. Įdomu stebėti kokios mintys kyla po įvairaus maisto, kokios nuotaikos. Įdomu sekti kūno pokyčius. Smagu kvailioti maišant įvairius skonius, ragauti naujas sultis ar padažus.

Na, o dabar apie tai, kaip gyvenasi po trijų savaičių.

Porą kartų palūžau. Baltai pavydžių Irenai, kuriai taip lengvai einasi šiuo keliu. Atrodė, kad suvalgyčiau penkias keptas vištas, kalną keptų bulvių ir visą tai užsigerčiau statinaite alaus ar vyno. Ypač sunku vakarais, kai būnu pavargus. O pavargstu pastaruoju metu smarkiai. Darbo vis daugiau, o atostogos buvo seniai. Trečiadienį skrendam namo, vienai dienai. Ot absurdas… :) O atostogausim balandį. Laukiu nesulaukiu.

Svoris jau visą savaitę stabilus. Visumoj praradau tik vieną kilogramą, ko gero tiek reikėjo. Tačiau per liemenį suplonėjau smarkiai, atrodo, kad praradau daugiau svorio. Įdomu…

Atradau labai smagų bendramintės puslapį. Mergina gyvena Amerikoje, pati rusė. Puslapyje daug receptų su paveiksliukais. Tai šiandiena išmeginau vieną tokį - suši. Nori plokšteles senokai esu nusipirkusi, tačiau jos pas mane labai siaurutės. Prasikankinau su jom ir tiek. Neskanu. Trenkia žuvimi :) Tikro suši nesu ragavus, gal būtų panašūs įspūdžiai. Tačiau atradau naujieną - mirkyti laukiniai ryžiai. Mirkiau dvi paras ir galiu pasakyti, kad jie tapo visai valgomi. Pirkau mišinį - trumpesni, ilgi, juodi, šviesūs. Atrodo labai gražiai ir su tuo suši visai derinasi, galima jais pakeisti virtus ryžius.

Taigi, pusryčiavau tais šlykščiais suši, salotom (pomidoras, agurkas, žalias pipiras, daug krapų, gelsvės, daigintos sėklos, mirkyti ryžiai). Dar padariau padažą iš avokado ir pomidoro, citrinos sulčių. Nelabai skanu, bet su agurko lazdelėm visai patiko. Dar išgėriau daug sulčių (obuoliai, špinatai, salierų kotai), labai skanu! Žodžiu, eksperimentai kiekvieną dieną.

Gyvas maistas pilnas siurprizų. Nėra dviejų vienodo skonio obuolių, pomidorų. Kai darau mišinį niekada nežinau kas gausis. Nuotykis!

Pasigirsiu. Visą gyvenimą mane kamuoja silpnumo priepuoliai ir kraujotakos sutrikimai. Jei pritupdavau ar pasilenkdavau, atsilenkus žiauriai sukdavosi galva, suspausdavo skausmas pakaušyje. Budavo kad ir nukrentu. Tai va - NE BE RA šitos nesamonės!

Žodžiu, viskas būtu gerai, tačiau nuotaika labai prasta. Bet negalėčiau teigti, kad dėl maisto, nes tokių periodų būdavo ir seniau. Gal tiesiog užsitęsusi žiema, nykus oras ir tam tikros nesekmės. Trūksta įspūdžių. Todėl reikia apsirengt ir keliauti jų ieškoti.

Gero sekmadienio ir naujos savaitės!

4 Komentarai »

  1. rasa said,

    vasaris 24, 2008 at 22:26

    skaitau,ir taip noriu pabandyti.Bet…gal pirma reikia tam save nuteikti?Nes prieštaravimų daug.
    Nu bet taip vilioja.
    Kazkokia laisve kvepia.

  2. Ro said,

    kovas 11, 2008 at 13:44

    Niekad nebuciau pagalvojes, kad turi tiek bedu su sveikata. :(

  3. Linas said,

    kovas 16, 2008 at 12:25

    Žalias maistas reikalauja pripratimo ir atradimo, kas skanu, kas patinka, kokie patiekalai geriausi ir pan. Bet visi šie atradimai smagūs :-) Dar atrodo, kad sveikiau “palūžtant” nepulti valgyti kažkokio sunkaus maisto, geriau į salotas įsiberti virtų pupų ar suvalgyti tamsios duonos. Picos ar kažkokio dar stipriau apdoroto maisto suvalgymas gali viską tik pasunkinti. Be to, tai nėra sveika, o virtos pupelės, manding, nėra kažkas labai baisaus, ypač jeigu ekologiškos.
    Aš pats šiuo metu valgau gal 80% žalio maisto, o visas likęs - veganiškas (be mėsos, pieno produktų ir kiaušinių). Sekasi visai gerai, perėjau prie to palengva, tad nebuvo sunku. Bet energijos ir geros nuotaikos antplūdžius irgi pastebėjau :) Dabar suradau sau skaniausią maistą ir viskas atrodo visai paprasta.

  4. Linas said,

    kovas 16, 2008 at 12:27

    Beje, čia man visai patinkantis aktyvus receptų puslapis su forumu: http://goneraw.com/

    Sėkmės žaliavalgiaujant! :)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment