2 savaitės žalio maisto.

Pliusai ir minusai tęsiasi.

Didžiausias minusas-beprotiškas noras to negyvo maisto. Net neištvėriau ir sugriešinau keliais gabalėliais feta sūrio (jo norisi labiausiai) ir gabalėliu picos. Su pica gavosi taip - ėjom su dukra apsipirkt, išalkom ir užsukom pavalgyt. Ji užsisakė picos, aš salotų. Salotų gavau lygiai saują, o alkis buvo stiprus. Na, aš čia sau teisinuosi taip. Žodžiu, nežinau ką reikia daryti su tuo troškimu valgyt tai ką mėgstu.

Dėl šio minuso sunku gaminti. Visgi vaikas nėra labai didelis, 11 metų. Ji vegetarė, bet vaisiai ir daržovės jai beveik neegzistuoja. Užsiprašė lazanijos, tai sutikau pagamint. Pati ją labai mėgstu. O, kaip sunku buvo nesusigundyti!!!!!!

Dar minusas - kaina. Sveikai maitintis brangu. O jei dar pirkčiau viską organic, tai bankrutuočiau.

Sausėja rankų oda. Nežinau, ar tai susiję su pakitusią mitybą, tačiau seniau taip blogai nebuvo.

Bet yra ir pliusų:

  • Svoris nebekrenta, net dalinai sugrįžo.
  • Energijos ženkliai daugiau.
  • Nosis vis geriau veikia.
  • Odos būkle jau gerėja.
  • Lengvumo ir gaivumo pojūtis kūne.
  • Jokių nuskausminamųjų vaistų!
  • Pagerėjo atmintis ir dėmesys.
  • Skruostai rausvesni.
  • Žymiai mažiau riebaluojasi plaukai.

Pasigaminau saldumynų: sumaliau saulėgrąžų sėklas, kelis riešutus, įbėriau sezamo sėklu, įpyliau medaus ir aliejaus, įbėriau saldžiosios ceratonijos miltelių (pirkau specializuotoje parduotuvėje). Viską sumaišiau, suformavau kukulius apvoliojau kokoso drožlėse. Pavadinom “ežiukai”.

Galvoju, kada ateis tas momentas, kai maisto reikės mažiau. Bandau modeliuoti tokį gyvenimo būdą savo būsimojoje sodyboje. Na, vasara dar galiu įsivaizduoti. Bet ką valgyti žiemą? Suprantu, kad nedirbant žiemą kalorijų eikvojasi nedaug (su sąlyga, kad namie šilta), tačiau, vistiek maisto reikia.

Kas lieka ūkininkui iš maisto žiemos metu?

morkos, kopūstai, svogūnai, česnakai, obuoliai, grūdai, riešutai, džiovinti grybai. Na, džiovintos žolelės.

Pratęskit sąrašą, nes baisu darosi!

Dabar nusiperku įvairių daržovių ir vaisių. Žinoma, yra kita pusė - kažin kiek juose sveikatos? O savo užaugintos pamaitins ir kūną ir sielą. Tačiau liūdnoka darosi. Kaip gi tada su pyragais, uogienėm, košėm? Reikia kažkokiu būdų pagamint naują būsimo gyvenimo paveikslą. Nes senajame kvepia pyragais..

7 Komentarai »

  1. taniukas said,

    vasaris 18, 2008 at 15:57

    dar gali prisidziovinti arba uzsaldyti misko uogu :) paguodziau?

  2. Gluosnė said,

    vasaris 18, 2008 at 19:35

    Ačiū :) Tikrai, dar galima saulutėje pasidžiovinti uogų. Obuolių ir kriaušių taip pat. Pomidorų. Tačiau niekada nebandžiau to padaryti, visuomet naudojau krosnį. Ir grybus džiovinome virš krosnies. Įvaldžius sveiko džiovinimo būdą galima gerokai žiemos atsargas papildyti. Voverės moka, tai kuo mes blogesni?
    Užšaldymas-reikalas keblus. Manau, kad šaltis kaip ir karštis žudo gyvybę.

  3. ilona said,

    vasaris 19, 2008 at 20:10

    Mudvi beveik kartu pradėjom :) Aš - trys savaitės kaip “ant žalio maisto”. Ankstesnio maisto beveik nesinori, gal tik kai šeimai ruošiu valgį. Tada jį labai skaniai pauostau ir padedu į šalį. Užtenka tik nesipriešinant jam pasimėgauti kvapu, ir praeina visas noras :)
    Be to, kad jaučiuosi puikiai, o darbe tokia mityba kraupinu bendradarbius, galiu pasidžiaugti, kad pradingo nuo rankos egzema, kuri buvo ilgus metus ir jokie gydytojų išrašyti tepalai iki šiolei nepadėjo :)
    Taigi, sėkmės tau. Visas gėris dar priešaky!

  4. Zoulikha said,

    vasaris 22, 2008 at 0:27

    Na bet tu istverminga moteriske :) Garbes zodis :) Saunuole Gluosne, zaviuosi tavo kantrybe ir uzsispyrimu. Ir va dabar kai lankysiu tave tai zinosiu kuo galima palepinti - organinemis darzovemis :)

  5. Ro said,

    kovas 11, 2008 at 13:52

    [quote]morkos, kopūstai, svogūnai, česnakai, obuoliai, grūdai, riešutai, džiovinti grybai. Na, džiovintos žolelės.[/quote]
    Na dar praleidai burokus, cukinijas arba moliugus kurie tikrai ilgai issilaiko, kriauses. Dar skanu, o ir kazin ar kenkia konservuotos ivairios misraines. Ir saldyti dalykai nera tokie jau blogi. O uogas jei su cukrum susuksi..? Tiesa, as del visa ko darausi su fruktoze. Ji man patikimesne uz cukru. Na, arba medumi.

  6. Augustas said,

    liepa 5, 2010 at 11:52

    sinusitas ar pilna nosis laisvai gali buti del gliuteno, o pirkti organines darzoves nera brangu (jei kaina 2-3 kartus didesne), zinant, kad jose maistingumas kartais net keliasdesimt kartu didesnis nei komercinese darzovese. T.y. organiniu produktu daug nereikia, tam kad gauti medziagu kurios yra pigiose alternatyvose.

  7. Gluosnė said,

    liepa 6, 2010 at 18:55

    Sutinku, Augustinai. Tiesa, dabar esu jau Leituvoje, o cia su organinemis darzovemis sunkiau. Yra ekologisku, bet tai nera tas pats. Nustekentose dirvose ju maistingumas abejotinas. Tiesiog, maziau chemikalu. Reikia atstatineti dirva. Dabar meginu tai padaryti mazame plote. Aciu uz komentara ir galimybe susipazinti su jusu puslapiu :)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Leave a Comment